Γιατί Αλουμίνιο

Το αλουμίνιο είναι το τρίτο κατά σειρά στοιχείο μετά το οξυγόνο και το πυρίτιο που συναντάται στον φλοιό της γης. Προέρχεται από το ορυκτό «βωξίτης» που μετά την εξόρυξη του μετατρέπεται σε αλουμίνα και στη συνέχεια με τη ηλεκτρόλυση μετατρέπεται σε μέταλλο αλουμίνιο.
Η δυνατότητα του να είναι πρακτικά αδιάβρωτο από τους καιρικούς παράγοντες καθιστά το αλουμίνιο το πλέον ιδανικό υλικό για οικοδομικές εφαρμογές και αποτελεί τη βασική ύλη για την κατασκευή κουφωμάτων και προτιμάται από το 75% των καταναλωτών.

ΜΟΝΩΣΗ
Οι πόρτες και τα παράθυρα με θερμοδιακοπή σε συνδυασμό με τα κατάλληλα κρύσταλλα και λάστιχα, προσφέρουν υψηλή θερμομόνωση και ηχομόνωση.

ΑΝΤΟΧΗ
Tο αλουμίνιο είναι υλικό που δεν φθείρεται με την πάροδο του χρόνου,εξασφαλίζοντας μεγάλη διάρκεια ζωής στο κούφωμα.

ΕΥΕΛΙΞΙΑ
Η ευελιξία στο σχεδιασμό των συστημάτων για πόρτες και παράθυρα δίνει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε παραδοσιακές ή μοντέρνες κατασκευές. Τα κουφώματα αλουμινίου διαθέτουν άριστη τελική εμφάνιση, που οφείλεται και στη δυνατότητα βαφής τους. Μέσα από μια μεγάλη ποικιλία χρωματισμών και υφής των χρωμάτων μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ηλεκτροστατική βαφή, ανοδίωση για μεταλλική υφή ακόμη και σε βαφές απομίμησης ξύλου.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ
H κατασκευή των κουφωμάτων συνοδεύεται από τη χρησιμοποίηση των κατάλληλων μηχανισμών που εξασφαλίζουν τη σωστή λειτουργία του κουφώματος. Η συντήρηση και η φροντίδα των κουφωμάτων είναι πολύ εύκολη, ο καθαρισμός τους μπορεί να γίνεται περιοδικά (1-2 μήνες) μόνο με νερό.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
Tο αλουμίνιο είναι υλικό φυσικής προέλευσης που υπάρχει άφθονο στη φύση. Eίναι οικολογικό υλικό και 100% ανακυκλώσιμο, με αποτέλεσμα να μην επιδρά αρνητικά στην υγεία και το περιβάλλον.